Skoči na glavno vsebino
Select Page

Pozdravljeni!

Prvo decembrsko soboto smo izvedli tečajno obliko pouka neobveznega izbirnega predmeta iz računalništva v 5. razredu.
Učenci so tečaj pričeli z igranjem igric, ki so narejene s programskim orodjem Scratch, katerega bodo v veliki meri uporabljali tudi sami za izdelavo njihovih programov (animacije, igrice…) in se s tem učili računalniškega mišljenja in programiranja.
Da bi vse to lahko počeli, smo tečaj namenili spoznavanju računalnika. Učenci so ob izdelavi “svojega prvega računalnika” iz papirja spoznali njegove glavne dele, njihovo delovanje in pomen.
Na igriv način, ki ga predstavlja Linda Liukas, finska programerka, pravljičarka in ilustratorka v svoji knjigi Hello Ruby – Jurney Inside the Computer, so učenci izdelali svoj prvi računalnik.
S pomočjo spletne  aplikacije Kahoot pa smo znanje preverili, izdelke ovrednotili in ocenili. Ocene so bile zelo lepe in seveda pošteno zaslužene.
V nadaljevanju pa so učenci spoznali kako računalnik šteje in ugotovili, da lahko s prsti ene roke prešetejo ne samo do 5, ampak celo do 31. Vso dogajanje so s tabličnimi računalniki iPad posneli učenci izbirnega predmeta računalništvo – Multimedija. Takoj, ko končajo svoje video izdelke, jih bomo objavili na naši spletni strani.
Povedati še moramo, da je kar nekaj učencev prineslo v šolo svoje pametne napravice , ki so jih s pridom uporabljali pri tečajnem delu.  

(Visited 31 times, 1 visits today)
Dostopnost