Skoči na glavno vsebino
Select Page

ZAKAJ IZBRATI IZBIRNI PREDMET IZ RAČUNALNIŠTVA?

 1. Spoznali boste, da je računalnik samo »neumen« stroj, ki brez človeka ne zna narediti prav nič.
 2. Spoznali boste, da lahko računalnik uporabite za koristnejše stvari kot je preganjanje dolgega časa.
 3. Naučili se boste ukazovati računalniku s tem, ko boste sestavljali računalniške programe (animacije, igrice, računske naloge …)
 4. Pridobili boste znanja, ki so vsestransko uporabna in se naučili razmišljati na računalniški način.
 5. Pridobili boste dostop do arnesovih storitev, in se naučili uporabljati njihove aplikacije (pošta, arnes splet, arnes video, Oblak 365 – Office 365, arnesove spletne učilnice…) in se naučili delati v “oblaku”.
 6. Naučili se boste tudi nekaj osnov uporabe programov, ki jih boste potrebovali pri svojem rednem šolskem delu (Word, Power Point, Excel…)
 7. Uporabljali bomo programski jezik (programsko orodje) Scratch.
 8. Pri svojem delu boste uporabljali osebne računalnike, računalniške tablice (iPad), pametne telefone in ostale vhodne in izhodne naprave, ki jih premoremo.
 9. Tablične računalnike (iPad) boste lahko nesli tudi domov.
 10. Seznanili se boste z VARNO RABO INTERNETA IN NAPRAV.
 11. Pri predmetu UREJANJE BESEDIL boste izdelali projektno nalogo z vsebino, ki jo boste sami izbrali in se ob tem na zanimiv način naučili uporabljati urejevalnik besedil WORD, ki ga boste uporabljali celo življenje.
 12. Pri predmetu MULTIMEDIJA, pa boste naredi svoj lasten multimedijski izdelek ali z drugo besedo FILM (VIDEO). naučili se boste snemanja z video kamero, obdelave zvoka in montaže videoposnetkov in fotografij.
 13. Pri predmetu RAČUNALNIŠKA OMREŽJA pa se boste naučili, kako se delajo spletne strani. Do konca šolskega leta boste naredili svojo spletno stran na tematiko, ki vam je najbolj pri srcu.
 14. In kar je od vsega najpomembnejše, naučili se bomo medsebojno sodelovati, se skupaj učiti, preizkušati računalniške izdelke, si medsebojno pomagati in se zavedati, da ni nič hudega tudi takrat, ko se zmotimo. Nasprotno, na napakah se učimo!

OCENJEVANJE:
Ni spraševanja, niti pisanja testov.
S številčnimi ocenami  ocenjujemo postopke nastajanja izdelkov in izdelke same.

IZVEDBA:
1. ura na teden (35 ur na leto); možna je tudi tečajna oblika (strnjeno) do 5 šolskih ur ob sobotah ali popoldnevih po predhodnem dogovoru.

IZVAJA: učitelj mag. Darko Pepevnik

(Visited 176 times, 1 visits today)
Dostopnost