Skoči na glavno vsebino
Select Page

Netflix bo v izvirne vsebine vložil več kot 17 milijard dolarjev!

Ameriška družba za pretakanje video vsebin Netflix je od začetka leta 2016 na voljo v večjem številu držav širom Evrope, vključno s Slovenijo. Pri nas je zelo priljubljena, saj za relativno nizko mesečno naročnino ponuja zelo veliko. Veliko k temu nedvomno pripomorejo lastne oziroma izvirne vsebine, saj gre za kakovostne vsebine, ki pa seveda niso poceni in zahtevajo veliko denarja.

Tudi letos ne bo nič drugače. Glede na poročilo podjetja BMO Capital Markets, so spletni portal Netflix v letošnjem letu za lastne vsebine porabil kar 17,3 milijarde ameriških dolarjev oziroma preračunanih 15,6 milijarde evrov. To je občutno več od celotne konkurence in bistveno več v primerjavi z lanskim letom. Netflix je namreč v teku lanskega leta za lastne vsebine porabil 15,3 milijarde ameriških dolarjev oziroma 13,8 milijarde evrov.

Analitiki ocenjujejo, da naj bi ameriška družba za pretakanje video vsebin do leta 2028 v lastne vsebine vložila že več kot 26 milijard ameriških dolarjev denarja oziroma preračunanih 23,4 milijard evrov. To je seveda bistveno več od konkurence. Apple ima za svoje lastne vsebine na voljo proračun v višini 900 milijonov evrov, storitve Max in NBC Universal pa preračunanih 1,8 milijarde evrov, kar je veliko denarja, a precej manj od vložka podjetja Netflix.

 

 

Vir: https://www.racunalniske-novice.com/novice/dogodki-in-obvestila/netflix-bo-v-izvirne-vsebine-vlozil-vec-kot-17-milijard-dolarjev.html?RSS2826899a9e8d899542cbbe19daba5015

(Visited 33 times, 1 visits today)
Dostopnost